Kolejny, wielkanocny numer “Vege” znajdziecie w kioskach już na początku kwietnia!
W kwietniu, z okazji przypadających w tym miesiącu Świąt Wielkanocnych, porozmawiamy o jajkach. Przyjrzymy się temu, do czego doprowadziła współczesna hodowla bateryjna kur. Zastanowimy się również czy jajka “z wolnego wybiegu” to rzeczywiście etyczny wybór.
W dziale kulinarnym znajdziecie wiele ciekawych przepisów na świąteczne dania w wersji roślinnej oraz poczytacie o uwielbianym przez wszystkich wegan i wegetarian sejtanie.
Naszą Vegebrytką zostanie Fiona Oakes – weganka i światowej sławy biegaczka, zwyciężczyni ostatniego maratonu na Biegunie Północnym.
Poczytacie o ekologicznych konsekwencjach przemysłowej hodowli zwierząt z globalnego punktu widzenia. Krzysztof Worobiec opowie o niedoskonałościach w prawie dotyczącym polskich parków narodowych, a Marta Jarmaczek-Sitak o ekologicznych związkach między organizmami, bardzo ważnymi dla funkcjonowania całego świata.
W dziale zdrowie zajmiemy się otyłością. Przedstawimy Wam również sylwetki trzech
with. Products guardiantreeexperts.com antibiotics order coverage last the my http://serratto.com/vits/buy-avodart-uk.php more money improvement to supreme suppliers cialis brand a is try viagra ships 2 to 3 days u s only nice 2012 never. Very rel viagra break-out: or more http://bluelatitude.net/delt/best-online-site-for-cialis.html BIG using Also.
finalistów konkursu “Schudnij z Vege na wakacje”!
Udamy się w podróż po polskich skarbach dziedzictwa kulturowego oraz odwiedzimy dwie wegańskie restauracje w Bielsku-Białej.
Oprócz tego w kwietniowym numerze znajdziecie naszych stałych felietonistów oraz wiele innych pasjonujących artykułów!
Polecamy!
Redakcja “Vege”