4 a to zaGMOzdka żywność modyfikowana genetycznie ? nasz wróg czy przyjaciel?
- dobra karma
12 miłość i kuchnia ciepły kociołek dla dwojga i lody owocowe na Walentynki
14 słodko we dwoje wegański kopiec kreta i inne łakocie, aby przez żołądek trafić do serca
16 idzie luty, podkuj buty rozgrzewający gulasz z ciecierzycy i chrupiący chleb z gruszkami, aby zdrowo przetrwać zimę
- na zdrowie
19 potencjał potencji mały przewodnik nie tylko dla mistrzów ars amandi
- vegebryci
24 świrować, żeby nie zwariować z wokalistą grupy Łąki Łan Włodkiem Dembowskim rozmawiamy o muzyce, łamaniu konwencji i wegetarianizmie
- eko-logika
32 budujemy nowy dom ekologiczne domy alternatywne już niedługo dla każdego
- damy radę
34 zima w doniczce jak dbać o rośliny w ciężkich zimowych miesiącach
36 praktyka czyni mistrza świat stoi otworem dla chętnych na praktyki, wystarczy wiedzieć gdzie szukać
- wegemaluch
40 powiedz mi coś ciepłego mówić o emocjach i potrzebach ? dlaczego, jak i kiedy?
- w odbiciu
43 skąd spragniona jak skutecznie pomóc suchej skórze, stosując olejki i peelingi
- zwierzyniec
46 nie maluj na siłę ich świata – czerwona piłka bardziej ucieszy opiekuna niż psa
48 kiedy pies mówi: dość jeśli zastanawiasz się, czemu zdenerwowany pies oblizuje się i ziewa, ten artykuł jest dla Ciebie
50 żubr na polanie największy europejski ssak, którego uratowaliśmy, a nadal niewiele o nim wiemy
53 byle był człowiek – Irena Kowalczyk w osobistej relacji z zimowych Korabiewic: o schronisku, wolontariacie i pracy zespołowej
56 zimowy jadłospis dla zwierząt jak dokarmiać, aby nie zaszkodzić: co wrzucić do karmnika, a co do paśnika
- w ruchu
66 nie czekaj na kontuzję Sauna, krioterapia czy jedno i drugie? Wszystko o regeneracji ciała sportowca
- w drodze
70 święty szlak: Camino del Norte góry i morze, od państwa Basków po Santiago de Compostella w relacji Ewy Bunikowskiej