W jaki sposób współczesna dieta wpływa powstawanie chorób układu krążenia, największego zabójcy Polaków? Co jedzą społeczeństwa, w których nie zaobserwowano miażdżycy nawet u osób w wieku podeszłym? Jak istotnie obniżyć cholesterol przy pomocy diety z efektem porównywalnym do leków?
Jeżeli chcecie znać odpowiedź na te pytania, nie może Was zabraknąć na wykładzie i warsztatach kulinarnych, które odbędą się w Warszawie, 15 października o godz. 11 w Carolina Medical Center.
Wykład wygłosi mgr Małgorzata Desmond, specjalista w dziedzinie Medycyny Żywienia i Dietetyki, absolwentka University of West London oraz Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, która prowadzi konsultacje z zakresu medycyny żywienia w Centrum Medycyny Żywienia Carolina Medical Center
Bezpośrednio po wykładzie odbędą się warsztaty zdrowego gotowania oraz degustacja potraw przyjaznych zdrowiu.
WSTĘP WOLNY po wcześniejszej rezerwacji pod adresem mailowym: anna.matusewicz@carolina.p
Adres: Carolina Medical Center, Ul. Pory. 78, Warszawa
Program szkoleniowy współfinansowany jest w latach: 2011 ? 2013 przez Wydział Profilaktyki i Promocji Zdrowia Urzędu Miasta Stołecznego Warszawy.