Konkurs „Nowa Jadłonomia”

Martyna Kozłowska
Lipiec31/ 2017

Do wygrania jest pięć książek „Nowa Jadłonomia” Marty Dymek (wydawnictwo Marginesy).

Żeby dostać książkę, należy wysłać zdjęcie/filmik z daniem z przepisu z bloga Marty Dymek wraz z linkiem do przepisu. Na Wasze odpowiedzi czekamy do 31 sierpnia. Wysyłajcie je na adres: odpowiedz@vege.com.pl
Regulamin konkursu: Regulamin Nowa Jadłonomia

 

Tak o książce pisze Marta Dymek:
„Pracowałam nad tą książką przez ponad 2 lata.

Zwiedziłam kilkadziesiąt krajów, przejechałam kilkadziesiąt tysięcy kilometrów i próbowałam wegańskich potraw, przypraw oraz składników z niemal każdej szerokości geograficznej. A wszystko po to, aby dowiedzieć się, co jedzą roślinożercy na całym świecie, odkryć nowe inspirujące przepisy i wreszcie, by móc te najpyszniejsze umieścić w tej książce.

Szybko zrozumiałam, że do przygotowania roślinnych dań z całego świata nie są wcale potrzebne drogie dodatki ani egzotyczne owoce – wystarczy wykorzystać rodzime, sezonowe warzywa i połączyć je z innymi niż na co dzień przyprawami. Bulwę selera przygotować po chińsku, boczniaki i papryki przemienić w ostry węgierski gulasz, soczewicę przerobić na orzeźwiającą turecką zupę, a z ogórków zrobić charakterną, koreańską mizerię. Każdy z tych przepisów jest prosty i rozbrajająco pyszny, a przede wszystkim każdy z nich udowadnia, że kuchnia roślinna jest obecna na całym świecie i niesie ze sobą niekończącą się ilość inspiracji.

W nowej książce znajdziecie ponad 100 zupełnie nowych, niepublikowanych nigdzie przepisów. Mam nadzieję, że polubicie ją przynajmniej tak samo, jak poprzednią. A także, i tutaj dzielę się z Wami moim największym marzeniem, że i tym razem uda mi się przekonać tysiące ludzi do tego, jak inspirująca, prosta i niesamowicie pyszna jest kuchnia roślinna.”

Komentarze

Featured
Zupy moc - premiera książki Kulinarne Prawo Jazdy. Wege Edition Do ostatniego okruszka - premiera książki Książka Wege. Dieta roślinna w praktyce - premiera Premiera Diety Raw Food Festiwal Wibracje: event ekologiczny

Zupy moc - premiera książki

25 kwietnia miała miejsce premiera książki Moniki Mrozowskiej „Zupy moc”, która ukazała się nakładem…

czytaj więcej

Kulinarne Prawo Jazdy. Wege Edition

Food Lab Studio zaprojektowało cykl warsztatów pod nazwą KULINARNE PRAWO JAZDY. Wege Edition mającyc…

czytaj więcej

Do ostatniego okruszka - premiera książki

17 kwietnia w warszawskim Jasna Sprawa Studio odbyła się premiera najnowszej książki Mai Sobczak: „D…

czytaj więcej

Książka Wege. Dieta roślinna w praktyce - premiera

20 kwietnia ukazała się Vege. Dieta roślinna w praktyce – książka Wydawnictwa Lekarskiego napisana p…

czytaj więcej

Premiera Diety Raw Food

Magazyn Vege został patronem medialnym najnowszej książki Karoliny i Macieja Szaciłłów „Dieta Raw Fo…

czytaj więcej

Festiwal Wibracje: event ekologiczny

Koncerty i festiwale muzyczne nie są dobrym przykładem dbania o przyrodę. Tony decybeli, którymi str…

czytaj więcej
Facebook
Facebook By Weblizar Powered By Weblizar