przeczytasz w numerze 5/2017

Magda Buszko
Maj02/ 2017

Majowe VEGE  już jest w sprzedaży w całej Polsce. Nie możesz się doczekać? Sprawdź co dla Ciebie przygotowaliśmy, a następnie >>kup<< i poleć nas swoim znajomym!

Na zdjęciu: Marta Zaraska Foto: Górajka Foto

na temat

3 świat bez człowieka Czarnobyl jako rezerwat przyrody? O życiu w zamkniętej przez 30 lat po katastrofie strefie

dobra karma

10 kiełki w ruch na obiad i na deser, czyli sushi i słodkie sajgonki z kiełkami w roli głównej
12 nabiał? Nie, dziękuję weganizm nigdy nie był tak prosty!
14 alergia nie wyrok ciekawa i smaczna dieta eliminacyjna jest możliwa!
16 zdrowo, na zielono szpinak na trzy sposoby: w zupie, risotto i z makaronem
18 czerwony skarb Indian wszystko, co najważniejsze o bliskiej krewnej poziomki ? truskawce
19 rarytas na przednówku sałata ? czego o niej nie wiecie

na zdrowie

21 zioła nie na zdrowie? kiedy dziurawiec, żeń-szeń i aloes mogą nam zaszkodzić?
24 (nie) do pary co łączyć, a czego nie, by nasz posiłek był jak najbardziej odżywczy

w odbiciu

26 z przytupem w majowym makijażu królują mocne kolory, wyraziste linie, szczypta blasku i dużo fantazji
32 holistyczne piękno domowe wiosenne SPA prosto z polskich łąk

Vege rozmawia

36 głodna wiedzy z Martą Zaraską, autorką książki ?Mięsoholicy?, rozmawiamy o żądzy mięsa, którą mamy… we krwi
40 wciąż w drodze Michał Kiciński, współzałożyciel CD Projekt, właściciel wegemamy, o życiu, rozwoju i szukaniu swojej ścieżki we współczesnym świecie

zwierzyniec

48 usłyszeć psa kiedy węch, słuch i mowa ciała przekazują więcej niż słowa
52 ach, ten ogon! jaki szczur jest, każdy widzi… Czego nie wiemy o tych fascynujących, lecz okrytych złą sławą zwierzętach?

kultura

62 spod strzechy recenzje czterech książek, które podbijają księgarniane półki w drodze
66 chaos, który łączy Indie ? kraj pełen skrajności, z którego chce się uciekać i do którego chce się wracać

tak myślę

74 dobra ta zupa! górale i weganizm? O akcji, która zaskoczyła wszystkich
78 niepospolita pospolitość udomowione, zniewolone, wykorzystywane, pomijane… kury
80 weganka w podróży o miejscach na świecie, gdzie roślinożercy znajdą swoje eldorado

Komentarze

Featured
Smaczne warsztaty ze smakoterapii Kulinarna Awangarda – rozsmakuj się w wegańskiej Łodzi Przełomowe nagrania na polskiej fermie lisów obnażają okrucieństwo przemysłu futrzarskiego przeczytasz w numerze 10/2017 Najnowsza książka Pawła Ochmana, autora bloga Weganon.pl Książka "Love Vegan. Gotowy jadłospis na 21 dni" już dostępna!

Smaczne warsztaty ze smakoterapii

W wtorek, 10 października, w Warszawie, odbyły się warsztaty smakotearpii, które poprowadziła jedna …

czytaj więcej

Kulinarna Awangarda – rozsmakuj się w wegańskiej Łodzi

Już niebawem kubki smakowe łódzkich miłośników roślinnego jedzenia wejdą na wyższe obroty, bowiem w …

czytaj więcej

Przełomowe nagrania na polskiej fermie lisów obnażają okrucieństwo przemysłu futrzarskiego

Prezentujemy Państwu najnowsze nagrania ze śledztwa Fundacji Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt V…

czytaj więcej

przeczytasz w numerze 10/2017

Październikowe  VEGE  już jest w drodze do kiosków w całej Polsce. Nie możesz się doczekać? Sprawdź …

czytaj więcej

Najnowsza książka Pawła Ochmana, autora bloga Weganon.pl

Roślinne słodkości Pawła Ochmana – poznajcie świat słodkich wegańskich deserów dzięki książce „Pyszn…

czytaj więcej

Książka "Love Vegan. Gotowy jadłospis na 21 dni" już dostępna!

Właśnie ukazała się najnowsza książka Hanny Stolińskiej – Fiedorowicz, Violetty Domaradzkiej i Rober…

czytaj więcej
Facebook
Facebook By Weblizar Powered By Weblizar