Pierwszy miesiąc prenumeraty cyfrowej za 5 złzamawiam

Logowanie

Warsztaty kuchni roślinnej z Magdą Cielengą-Wiaterek

kwiecień 21 2015

23c15fbff3312abc9dad60515da74a841177c3fa!8857952W dniach 22-24 maja w Beskidach odbędą się wyjątkowe kulinarne warsztaty “Zielenina na talerzu”, które poprowadzi wieloletnia współpracowniczka magazynu “Vege” – Magdalena Cielenga-Wiaterek, autorka znanego bloga Zielenina.

Warsztaty odbywają się w ramach cyklu Republika Bios Amigos, czyli kulinarno-artystycznych eventy na łonie natury organizowanych przez Fundację Bios Amigos.

Na nasze kulinarne wypady zapraszamy prowadzących, którzy o gotowaniu roślinnym wiedzą wszystko. Niektórych możecie znać z mediów lub blogów. O innych być może nie słyszeliście ? wynajdujemy ich specjalnie dla Was, kierując się naszym sekretnym przepisem, którego składniki to: nieprzeciętna osobowość, kulinarna intuicja i, oczywiście, niezapomniany smak proponowanych potraw. Przyprawiamy wszystko takimi ważnymi dla nas elementami, jak sezonowość, lokalność i pozyskiwane produktów bezpośrednio od producentów. A na deser (kto obywa się bez deseru? Ręka do góry!) ? wyselekcjonowane specjalnie dla Was jednorazowe artystyczne eventy ? kameralne koncerty alternatywnych grup, przeglądy filmowe? i wiele innych niespodzianek! – mówią organizatorzy.

Zielony groch, soczewica, szparagi, szpinak, ogórki, por, młoda kapusta? To przykłady świeżych, sezonowych produktów, z których pod czujnym okiem prowadzącej uczestnicy przygotują szereg zdrowych, sycących, a co najważniejsze, pysznych potraw. Łatwych do przyrządzania nawet dla tych, którzy o roślinnej kuchni nie mają zielonego pojęcia.

Po dniu pełnym kulinarnych przygód, uczestników czeka unikatowy występ grupy THE PARTY IS OVER. To nie będzie zwykły koncert. Przedstawiciele katowickiej sceny alternatywnej zagrają w sobotni wieczór specjalnie dla 13 uczestników warsztatów. Tylko dla nich. Bez żadnych dodatkowych opłat.

I jeszcze jeden bonus:

Warsztaty towarzyszą publikacji ?Zielenina na talerzu? z autorskimi przepisami Magdy Cielengi-Wiaterek. Książka już niebawem trafi do księgarń w całej Polsce. Uczestnicy Republiki Bios Amigos bedą mogli nie tylko przetestować opisane w niej potrawy pod okiem autorki, ale także nabyć na warsztatach tą wyjątkową publikację z 35-procentową bonifikatą.

Szczegółowe informacje dotyczące zapisów dostępne są na stronie biosamigos.pl

none